Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 - Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Overstappen op natuurlijke en plasticvrije zonnebrand

Elk jaar gaan we aan het begin van de zomer weer spitten in onze badkamerkastjes. Had ik nog zonnebrandcrème liggen? En is die eigenlijk nog wel goed? Misschien toch een nieuwe?

Het aanbod van zonnebrandmiddelen is groot maar zonder dat je het misschien weet, breng je ook schade aan het milieu aan door een bepaalde crème te gebruiken. 

Wist je dat we jaarlijks zo’n 14.000 liter zonnebrandmiddelen de zee in spoelen? De crème die je opsmeert komt namelijk in het water terecht door jouw duik in de zee. Dus terwijl jij met je snorkel op het zeeleven aan het bewonderen bent, ben je dit prachtige zeeleven tegelijkertijd aan het vervuilen. En ook al hou je niet van in open water zwemmen of blijf je in Nederland, als je ‘s avonds onder de douche staat spoel je zonnebrandcrème van je lichaam af. Ook dat komt uiteindelijk allemaal in het zeewater terecht. 

In de meeste zonnebrandcrèmes uit de supermarkt zitten de UV-filters oxybenzone en octinoxaat. Deze filter zorgen ervoor dat jij goed bent beschermt tegen de zon maar deze deeltjes komen los van je huid op het moment dat je in contact komt met water. Door deze stoffen verbleekt het koraal of kan het koraal zelfs helemaal niet meer groeien. De organische filters trekken in je huid en absorberen de zonnestralen, waarna ze langzaam hun werking verliezen en dit is waarom je je om de 3 á 4 uur weer moet insmeren. 

In natuurlijke zonnebrandmiddelen is het werkende ingrediënt dat zorgt voor een filter meestal zinkoxide of titaniumdioxide. Dat zijn mineralen die de zonnestralen absorberen maar ook reflecteren. Door de samenstelling van die crèmes blijven de filters vaak op je huid liggen en trekken ze niet in je huid. Hierdoor kan er iets meer een wittere laag op je huid achterblijven dan bij de gebruikelijke zonnebrandcrème, maar de meeste crèmes smeren goed uit waardoor de witte laag bijna nihil is en je ook je lichaam aan de binnenkant goed kan beschermen. 

Gelukkig zijn er genoeg natuurlijke zonnebrandmiddelen die je wél kunt gebruiken zonder je schuldig te voelen over het zeeleven. Wij hebben onze eco-vriendelijke zonnebrandmiddelen voor je op een rijtje gezet met de specifieke eigenschappen erbij. Zo kun je dus makkelijker een keuze maken en ga jij straks goed beschermd de zon in en bescherm je tegelijk ons zeeleven.

Al onze zonnebrandmiddelen zijn 100% natuurlijk, plasticvrij, vegan, dierproefvrij en reef-safe.


BUTTERS
 

SPF30
Frisse eucalyptus geur
Butter/crème, makkelijk smeerbaar
Geen witte waas
Fijn voor het gezicht
In kartonnen potje 

SPF30
Geurloos
Crème/butter, stevig maar goed smeerbaar
Heel lichte witte waas
In aluminium blikje


SPF30 of SPF50
Subtiel zoete geur
Butter/mousse, makkelijk smeerbaar
Licht roze waas
Fijn voor lichaam en gezicht
In aluminium blikje


CRÈMES
SPF30 of SPF50
Heerlijk kruidige geur
Vloeibare crème, makkelijk smeerbaar
Geen witte waas
Perfect voor het lichaam
In aluminium flesje

SPF30 of SPF50
Typisch Naif geurtje (zwitsal-achtig)
Traditionele crème, makkelijk smeerbaar
Geen witte waas
In bio-plastic tube gemaakt van rietsuiker


STICKS
Zoet fruitige geur
In stick vorm
Heel lichte witte waas
Goed geschikt voor hoge temperaturen
In kartonnen omhulsel

SPF50
Geurloos
In stick vorm
Heel lichte witte waas
Goed geschikt voor hoge temperaturen
In kartonnen omhulsel


Twijfel je nogsteeds over welke zonnebrand je moet kiezen? Of heb je andere vragen over zonnebrand producten? Plaats een comment hieronder en we helpen je graag verder!

3 reacties

 • Super dat jullie er zijn en dat steeds meer mensen zich bewust worden van wat we kunnen doen om de schade te beperken die we aan de wereld toebrengen. Jammer dat ‘eco-vriendelijk’ zo fors geprijsd is daardoor niet voor iedereen betaalbaar. We willen toch dat iedereen een steentje bij kan dragen?
  Dat terzijde vragen over de producten: is het UVA én UVB bescherming? Dan zou ik dat wel apart vermelden, niet onbelangrijk in de strijd tegen huidkanker namelijk 😉.

  Noëlle
 • @Amber Hoi Amber, ik kan je dan zeker de zonnebrand voor het gezicht van Naïf aanraden! Groetjes, Misha

  MIISHA
 • Hoi ik heb een vraagje wat is nou de beste zonnebrand voor gezicht voor iemand met een hele gevoelige lichte huid?

  Amber

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd